Oproep Sponsoren voor Verkiezingscampagne KlimaatKandidaat

Met onze KlimaatKandidaat campagne willen wij klimaat op de politieke agenda zetten en jongeren betrekken bij de aankomende verkiezingen. Wij hebben al veel positieve en enthousiaste reacties op onze plannen mogen ontvangen. Om écht impact te kunnen maken zullen wij echter een enorme groep mensen moeten bereiken. Daarbij hebben wij uw hulp nodig. Wij zoeken mensen die ons financieel willen steunen. Veel hebben wij niet nodig: alles bij elkaar willen wij tenminste €1,500 ophalen om onze campagne breed uit te kunnen zetten.

U kunt onze campagne ondersteunen door een bedrag over te maken naar de rekening:

NL87 TRIO 0338 4676 53 t.n.v Jonge Klimaatbeweging.

Hieronder vindt u meer informatie over onze campagne en sponsoring. Voor vragen kunt u contact opnemen met Tim Spekkens op +31 6 5510 6668, of via verkiezingen@jongeklimaatbeweging.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de campagne en haar resultaten? Dan kunt u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Steunt de campagne een specifieke partij of politieke kleur?

Nee! Wij kiezen geen partij of kleur, en werken in onze campagne samen met alle jongerenorganisaties van de verschillende politieke partijen. De PVV en 50+ partijen hebben zelf geen jongerenorganisatie; bij deze partijen nomineren wij zelf een Klimaat-Kandidaat zodat ook de achterban van deze partijen mee kan doen met de campagne.

Wat houdt de campagne precies in?

Het idee achter de campagne is simpel. Binnen alle grote politieke partijen wordt een Klimaat-Kandidaat genomineerd. Vervolgens roepen wij jong en oud op om op de Klimaat-Kandidaat van hun partij te stemmen. Op deze manier kan iedereen aangeven klimaat belangrijk te vinden met de vrijheid om een eigen partij te kiezen. Het bereik van de campagne zal via deelnamecijfers van het Facebook event en de statistieken van de website bijgehouden worden. Daarnaast organiseren wij een debat tussen de verschillende Klimaat-Kandidaten om zo nog meer betrokkenheid en externe aandacht te stimuleren.

Hoeveel geld is er nodig?

Het doel is om minimaal € 1,500 op te halen. Veel van onze uitgaven zijn flexibel en onze activiteiten zullen afhangen van hoeveel er opgehaald wordt. Denk hierbij aan marketing uitgaven. Hoe meer ruimte in het budget, hoe groter de impact kan zijn.

Waarvoor gaan we het geld gebruiken?

Veel van onze campagne zal online plaatsvinden. Daar beogen wij weinig tot geen budget voor nodig te hebben. De meeste kosten zullen liggen bij de organisatie en executie van het debat tussen de verschillende Klimaat-Kandidaten. Alle bestuursleden en werkgroepleden die vanuit de Jonge Klimaat Beweging bij deze campagne betrokken zijn, werken volledig vrijwillig en ontvangen geen vergoeding.

Een compleet overzicht van de uitgaven die wij verwachten vindt u hier.

Komt er financiële steun van bedrijven of andere organisaties?

Sponsoring van bedrijven is zeker welkom! Wij hebben inmiddels een aantal bedrijven en milieuorganisaties actief benaderd. Deze gesprekken lopen nog en het is onduidelijk of bedrijven budget ter beschikking willen stellen en op welke termijn. Bedrijven en overheidsinstellingen hebben vaak uitgebreide procedures voor sponsoring- en subsidie aanvragen. Wij richten ons daarom nu ook op individuen.

Hoe zit het precies juridisch? Is er een ANBI-status?

De Jonge Klimaat Beweging is sinds 31 Oktober 2016 een stichting. Wij zijn druk bezig met het voorbereiden van een aanvraag voor een status als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI-status). Op dit moment hebben wij deze status echter nog niet.

Wat gebeurt er als er geld over is aan het eind van de campagne?

Donaties worden direct aan Stichting Jonge Klimaat Beweging gedaan. Indien er geld over is aan het eind van de campagne, zal dit ingezet worden bij toekomstige campagnes. Deze campagnes zullen passen in de missie & visie van de Jonge Klimaat Beweging, zoals te vinden is op de website.