Als Nederlanders zijn we altijd geïnteresseerd als het gaat om financiële voordelen. Geld besparen, kortingen, acties… Wij, Nederlanders, zijn er dol op. Inmiddels is de markt verrijkt met zonnepanelen: een product om op duurzame wijze energie op te wekken. Enorm goed voor het milieu. Maar wat blijkt? Het is ook enorm goed voor de portemonnee!

De duurzame zonnepanelen zijn inmiddels een grote trend. Bij het wekelijkse rondje door het dorp zie ik geregeld woningen met zonnepanelen. Benieuwd welke financiële voordelen de panelen op kort en lang termijn bieden? Lees snel verder.

Energieprijzen ontwijken

Het is je hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan: de energieprijzen rijzen de pan uit. Inmiddels lijken de huishoudens ruim 80% meer energiekosten te betalen ten opzichte van het jaar 2000. Aan de hand van de zonnepanelen is het mogelijk om zelf energie op te wekken. Hierdoor zullen de bewoners niet langer afhankelijk zijn van de stijgende energieprijzen; ze hebben immers geen elektriciteit van het elektriciteitsnet meer nodig.

Energieleverancier worden

Het is uiteraard mogelijk dat je over een maand meer energie hebt opgewekt dan verbruikt. Met dit overschot aan energie kunnen de bewoners geld verdienen. Het overschot kan worden teruggeleverd aan de energieleverancier tegen een bedrag of kan worden verkocht aan bedrijven of particulieren. 

Rendement van zonnepanelen > rente op spaarrekening

Momenteel is de rente enorm laag. Het rendement van de zonnepanelen ligt opmerkelijk hoger dan de rente op een spaarrekening. Hierdoor is het interessanter om het spaargeld te investeren in zonnepanelen dan te laten staan op de rekening. Door de inflatie zul je daarmee enkel geld verliezen.

Waardestijging van pand

Een pand dat is voorzien van zonnepanelen zal opmerkelijk stijgen in waarde. Dit heeft te maken met de stijging van het energielabel, waardoor de waardevermeerdering hoger kan zijn dan de zonnepanelen installatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *