Hoe je je plasticgebruik kan verminderen

Iedereen weet dat de plastic soup in onze oceanen een groot probleem is. Het leefgebied van allerlei dieren die rondom en in het water leven is vervuild. Daarom is het belangrijk dat mensen hun plasticgebruik terugdringen. Maar dit kan soms nogal overweldigend zijn, want tegenwoordig lijkt bijna alles van plastic gemaakt. Daarom lees je in deze blog een aantal manieren waarop jij jouw gebruik van plastic kan verminderen.

Tijdens het winkelen

Neem tijdens het doen van boodschappen altijd je eigen herbruikbare tasje mee in plaats van het kopen van plastic tasjes. Zo verminder je je plasticgebruik en zo’n als je een  herbruikbaar tasje met een vrolijk printje hebt, ziet het er nog eens een stuk leuker uit. 

Ook bij het kopen van groenten en fruit kan je minder plastic gebruiken door bij grotere groenten zoals aubergine geen plastic tasje te pakken. Bij kleinere groenten of fruit heb je natuurlijk wel een zakje nodig, maar je kan dan een herbruikbaar stoffen tasje gebruiken. Steeds meer supermarkten verkopen deze voor een klein prijsje.

Verzorgingsproducten

Er zijn veel alternatieven voor de plastic dingen die je in de badkamer gebruikt. Ten eerste is er de shampoo bar. Dit kan je vergelijken met een stuk zeep, maar dan om je haar mee wassen. Vaak zijn deze enkel verpakt in een papieren doosje, dus er komt geen plastic aan te pas. Ook bij het poetsen van je tanden valt er veel winst te halen, want we gebruiken maar liefst 4 plastic tandenborstels per jaar. Tegenwoordig zijn er allerlei plasticvrije alternatieve tandenborstel op de markt, bijvoorbeeld van bamboe of hout. Ten slotte gaan we met z’n allen ook door heel veel plastic scheermesjes. Een alternatief hiervoor is een scheermes wat compleet gemaakt is van metaal. Eigenlijk is dit best een ouderwets scheermes, maar het maakt een grote comeback. Aan dit scheermes komt helemaal geen plastic te pas, een stuk beter voor het milieu dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *