Iedereen moet wel eens van A naar B. Soms reis je wat langer dan anders, maar met bijna elke reis stoot je wel CO2 uit. Reizen is soms onvermijdelijk, maar de manier waarop je reist kan je wel aanpassen. Hoe je over zowel kleine als grote afstanden milieuvriendelijker kan reizen, lees je in deze blog. 

Slecht weer

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om bij koud weer even snel met de auto te gaan wanneer je 1 of 2 dingen nodig hebt van de supermarkt, goed voor het milieu is het niet. Als je eindbestemming dichtbij is, maar het is slecht weer, zet jezelf er dan even overheen. Pak de paraplu, trek warme kleding aan en gaan! Als je dit vaak doet, scheelt het uiteindelijk veel CO2 uitstoot en lopen is ook nog eens goedkoper.

Middellange afstanden

Wanneer je een middellange afstand af moet leggen, bijvoorbeeld als je bij je oma in een andere provincie op bezoek gaat. Dit scheelt een hele hoop CO2 uitstoot. Daarbij is het nemen van de trein over langere afstanden soms zelfs sneller dan met de auto gaan. Treinsporen liggen namelijk vaak in de stad zelf, terwijl snelwegen vaak om steden heen zijn gelegd. De afstand is daarom minder lang. Daarnaast kunnen treinen hogere snelheden dan auto’s bereiken.

Op vakantie

Iedereen weet natuurlijk dat reizen met het vliegtuig het slechte voor het klimaat is van alle voertuigen. Maar goed, als je naar een overzeese bestemming gaat, heb je vaak weinig keuze. Als je daarom wél de keuze hebt, als je bijvoorbeeld binnen Europa op vakantie gaat, kan je de trein nemen. Niet alleen beter voor het milieu, maar in de trein heb je ook een veel mooier en gevarieerder uitzicht dan in het vliegtuig. Zie de treinreis dus als een deel van je vakantie. Kijk je ogen uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *